RSTE Őszi évadzáró páros-feeder horgászverseny.

fisherman képe

Röszkei Sporthorgász és Természetvédő Egyesület
Cím: 6758 Röszke, Dózsa Gy.u.1.
E-mail: horgaszegyesulet@roszkenet.hu
Website : http://horgaszegyesulet.roszkenet.hu

Tisztelt Horgásztársak !

A Röszkei Sporthorgász és Természetvédő Egyesület megrendezi

ŐSZI ÉVADZÁRÓ PÁROS FEEDER BOTOS HORGÁSZVERSENY

elnevezésű nyílt nevezéses egyéni horgászversenyét, amelyre ezúton tisztelettel meghívjuk.
Verseny időpontja: 2022. október 15 (szombat)
Helye: Gyálai Holt-Tisza holtág Lisztes szakasz, átlagosan 100 m széles,
1,5 – 3 m vízmélységű, náddal szegélyezett vízterületen
Programtervezet:
06.30 –tól Gyülekező a VIVA PIZZÉRIA ÉS SÖRÖZŐ , 6758 Röszke Felszabadulás u.
07.00 Megnyitó, majd sorsolás.
07.30 Horgászhelyek elfoglalása, felkészülés (08.20-tól etetés)
08.30-12.30 VERSENY
12.30-13.30 Mérlegelés
12.30-12.40 Megakasztott halak fárasztásának befejezése
13.45- től Eredményhirdetés és ebéd.
Nevezési díj: 5000Ft/fő. A nevezés díj tartalmazza az ebéd árát is. Nevezni a horgászegyesület ügyfélszolgálati irodájában(csütörtökönként 14- 17 ig), a Macsek kisállat eledel és horgászboltban( hét közben de:7,30- 12-ig, 06305792616. A nevezési díjat a helyszínen is ki lehet fizetni. Versenyzőknek a nevezési díj tartalmazza az ebédet, a többiek a helyszínen fizethetik be.
Plusz ebédjegy 2000 Ft.
Nevezési határidő:2022. október 14-én 11.30-ig ( Állami Horgászjegy kötelező)
Díjazás: Az első három helyezett páros lesz díjazva
Különdíjak : Legnagyobb halat kifogó horgász különdíjban részesül(min. 1000 gramm).
A verseny szabályai:
A páros verseny során a versenyzők egymás mellett, egy horgászhelyen azonos szektorban, azonos oldalon, irányított sorsolással foglalnak helyet. A végeredmény a két versenyző által elért eredmény alapján áll össze.
Az etetőanyag és csali összetételének kizárólag természetes eredetű anyagokból kell állnia. Kizárólag csaliként használható összes élő anyag (csonti, giliszta, tűzőszúnyog, báb) mennyiségének el kell férnie egy 1/8 literes (125 ml) limitáló edényben. A csalizó pelletek és minibojlik legnagyobb használható mérete 12 mm.
A versenyen maximum 8 l etetőanyag (bekevert, áttört, kész, nedves állapotban, beleértve etetőpelletet, kukoricát, magokat) használható fel.
A horgászat során megengedett kosárfajták: töltögetős (flat) method kosár (gumizott változata is), hibrid és pellet kosár. A kosarak töltőszerszámmal és kézzel egyaránt tölthetők, de a kosár az etetőanyaggal nem fedhető be. Tilos az in-line open end (mindkét végükön nyitott) kosarak és a bordás kosár használata. A horogelőke etetőanyagba tömése megengedett.
A megengedett legnagyobb horogméret 8-as, a horog öblének átmérője 10 mm. Ennél nagyobb horog semmilyen esetben sem használható.
A horogelőke hossza maximum 25 cm lehet.
Egy haltartóban maximum 20 kg hal tárolható, ha ezt a mennyiséget elérte a versenyző, köteles új haltartóba helyezni a halakat. Amennyiben a két haltartóban a halak mennyisége eléri a 20-20 kg-ot, a versenyző köteles időközi mérlegelést kérni, vagy lehetősége van újabb haltartóba gyűjteni a halakat.
A zsákmány mérése a helyszínen történik. (versenyállásokban)
A verseny idejére, a halfajokra egyébként jogszabályban megállapított méret-, mennyiség és faj szerinti korlátozás nincs érvényben. (állami horgászjegyen szereplő jegyzék szerint)
- Ha a versenyző süllőt fog, akkor a kímélet miatt azonnal vissza kell engedni a vízbe, és nem számít bele a fogási eredménybe.
-A kifogott halakat a verseny végéig lehet megtartani, ezért keretes haltartó háló használata kötelező
A VERSENY IDEJÉRE A GYÁLAI HOLT-TISZA LISZTES BÖGÉJÉN HORGÁSZATI TILAOM VAN ÉRVÉNYBE
A rendezvény felelőse: Magyari László. 06/70 3139920

Szép időt és jó szórakozást mindenkinek!